Zuid-Afrika – Jeffrey's Bay

Het is vrijdag 20 november, 14.30 uur. Ik zit op de grond op onze veranda van ons ‘Starfish Surfhouse’ in Jeffrey’s Bay, Zuid-Afrika. De kids geparkeerd achter een Afrika tekenfilm met icetea en popcorn (ondanks dat we de iPad zo min mogelijk gebruiken, is het een héérlijk baken van rust op z’n tijd). Arnold is naar zijn surfles. Terwijl ik uitkijk over de oceaan denk ik: is dit echt allemaal…?

wil je me even knijpen?

Wat een onwerkelijke situatie. Ik heb het net even hardop tegen mezelf gezegd: ‘Judith, je bent er écht, je bent in Zuid-Afrika. Met je gezin’. Mijn droom is werkelijkheid! Deze hele reis komt zo binnen. Omdat het verlangen zo diep zat. Het raakt me intens en maakt me zo dankbaar.

the day after surfing…

Vandaag ben ik erg moe. Gisteren voor het eerst weer gesurft. De zee was best ruig, al was ik erger gewend. 2 uur lang was ik buiten adem en dat voel ik nu in al mijn spieren. Vannacht geen beste nacht gehad, Floortje was (gelukkig nog maar voor de 2de keer deze reis) een paar keer wakker. En ik viel niet meer in slaap. Ik denk dat ik hooguit 2 uur geslapen heb.

Vanochtend opgestaan met 2 paracetamol. Tegen de hoofdpijn, spierpijn en met de ijdele hoop dat het me helpt wakker worden. Arnold zet me om 9.45 af bij surfles. Het is een koude dag, het waait en het regent. Brrrr, het water in gaan blijkt nog kouder en dat 2 uur lang.

Nose-diving

De zee is dit keer wel een stuk rustiger dan gisteren. Er zijn minder golven achter elkaar, maar ze zijn wel hoog. Stond ik gisteren nog regelmatig op m’n board, vandaag was het niets anders dan ‘nose-diving’ en mezelf in een wasmachine bevinden. Totaal gezand- en gezoutstraald. Ik presteerde het om een paar keer te staan, maar het hield niet over.

gaan met die banaan

Toch hielp het wel. Weer te surfen, terwijl alles zeer deed. Van te voren denk je, laat ik even rust nemen, of gewoon helemaal niet meer gaan. Maar als je eenmaal weer bezig bent, dan is het fijn weer actief te zijn en telkens weer opnieuw te proberen. Het is nu eenmaal nodig, al die valpartijen, de extreme spierpijn. Om te komen waar ik wil: leren golfsurfen.

ff chillen

Vanmiddag lekker niks. De kids hebben vanochtend op het strand gerend en thuis geknutseld, met de poppen gespeeld, een katapult gemaakt en een tekening voor de surfleraar, omdat ze zo blij waren met hun surfposter. Vanavond staat er pizza op het menu. Na 4 dagen bbq-en een fijne afwisseling. Vanaf morgen gaan we ons gereed maken voor een weekje reizen.

reisprogramma komende week

Zondag rijden we naar Port Elizabeth waar we 1 nacht verblijven. Dan vliegen we naar Johannesburg waar we 3 dagen zijn. Vanuit Johannesburg maken we de vlucht van 8 uur naar Hong Kong. Dat zal vast een beste cultuurshock voor ons zijn. We zijn heel erg benieuwd naar deze stad!

first things first!

Maar eerst geniet ik nog even van dit moment. Zittend op een houten veranda in Jeffrey’s Bay, een stad die mijn hart heeft gestolen. Fijne mensen, relaxte sfeer, leuke eettentjes, heel veel Kevers, fijn strand en perfecte surfgolven. Ik kijk nog even naar die prachtige blauwe oceaan waar mijn hubby nu hard aan het ploeteren is en sla dit moment op. Voor altijd.

FullSizeRender-1FullSizeRender

 

surfen

Scroll naar top