Van couch naar coach

We zijn gewend om naar de sportschool te gaan als we niet fit zijn. Naar de fysio om onze spieren weer eens los te masseren. En naar de dokter als we ziek zijn. Maar wat als we het even niet meer weten in ons leven? Als we ons doelloos voelen? Onze sprankel kwijt zijn? Dan brengen we soms uren door op de bank. In ons hoofd. Veel nadenken, ons somber voelen en geen idee hebben wat te doen. Hoogste tijd om dan eens een coach te overwegen. Een blog over mijn eigen weg van couch naar coach….

Life’s crazy man

Mijn leven was een rollercoaster afgelopen jaren. Big decisions brachten me tot de kern van mijn bestaan. Ik schudde mijn eigen dromen wakker. Waarvan ik het bestaan niet of nauwelijks kende. Ik deed dingen die ik niet van mezelf gewend was. Nee zeggen. Keuzes maken. Loslaten. Ik vond mijn kern. Mijn oerkracht. Dacht je dat het daarna vanzelf ging? Oh no. That’s where the magic begins. And the hard work.

Verloren schaap

Zodra ik zelf koos voor een leven vanuit mijn hart brak dat de heleboel open. Ik deed dingen die anderen niet van me gewend waren of überhaupt niet kenden. Ik verliet ‘de kudde’ en voelde me in eerste instantie een hopeloos verloren schaap. Ik vroeg me regelmatig af ‘hoezo kan ik me niet gewoon bij de rest voegen en mee grazen’. Maar nee hoor, inwendig schreeuwde Miss Pippi uitbundig: ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’.

Oerkracht

Die oerkracht heeft me overeind gehouden. Én hulp van buitenaf. In tijden dat het gitzwart was. Rockbottom. Mezelf moest aftuigen van heel veel vastgeroeste overtuigingen. Ontrafelen wat er in mijn hoofd gebeurde. Daar bewust mee gaan werken. Man, het leek wel alsof ik in training was voor de marathon. Zodra ik de teugels weer wat liet vieren BAM werd ik gelijk weer in de hoek van mijn oude patronen geslingerd. De Bastards. Zij zijn uiteindelijk toch wel een hele grote aanleiding om de dingen niet te doen die je eigenlijk oh zo graag wilt…Met behulp van trainingen en coaching weet ik inmiddels wat me te doen staat, zodra ik merk dat oude patronen weer de kop op steken.

Ja maar, hoe dan?

Hoe ga ik nu bijvoorbeeld om met negatieve gedachten? Ik stel me zo een herbergje voor waar ze weer eens keihard op de deur staan te bonken. Tegenwoordig sta ik niet meer krampachtig tegen de deur aan te duwen om ze te weerhouden. “Nee joh, kom maar lekker binnen. Voel je welkom. Neem een biertje en brandt maar los met wat je allemaal kwijt wilt”. Ik hoor het aan, knik wat, geef een schouderklopje en zwaai ze vervolgens vriendelijk weer uit. “Ja dag hoor, tot ziens!” En that’s it. Niet meer vechten, niet meer wegdrukken. Dat lukt lang niet altijd, maar man wat krijg je daar veel energie van zodra je dit traint!

Zingeving

Diezelfde oerkracht, hulp van coaches en intensieve trainingen heeft me gebracht waar ik nu ben. Een zelfstandige vrouw die weet wat haar te doen staat. Die enorm houdt van uitdagingen. Van positiviteit, gekheid, net even anders dan anders. Die vertrouwt dat alles met een reden gebeurt. Die weet dat het niet om een VW busje of die prachtige wereldreis gaat (maar daar wel heul vrolijk van wordt ;-)). Maar dat het gaat om durven vertrouwen op dat wat je hart je ingeeft. Dat doen. Op jouw eigen, unieke manier. In het diepe springen. Voelen dat je straalt. Het geeft me een intens gevoel van zingeving. Van vreugde en rust. En juist in dit proces anderen steunen en begeleiden, is wat ik het liefste doe. Leren vanuit je hart te leven.

Waarom Droomcoach?

Inmiddels ben ik daarom nu zelf coach, een Droomcoach, Intuïtief coach. Give it a name. Niet omdat dat specifiek mijn droom was. Maar omdat ik in mijn eigen proces iemand miste die mij kon helpen contact te maken met mijn gevoel. Die oprecht luisterde, zonder mij een label te geven of waarbij het niet alleen bij praten bleef. Hier wil ik toegevoegde waarde leveren. Op mijn eigen Triffid-way. Een unieke combinatie van luisteren (ook naar dat wat er (nog) niet wordt gezegd), muziek, meditatie (not too much, no worries), humor, het delen van mijn persoonlijke ervaringen, een actieplan en off course een liefdevolle schop onder kont. Ik kan het werk niet voor je doen, maar wil je wel graag wakker schudden. Master your own life!

Actie in de taxi!

Herken je jezelf in mijn verhaal? Voel je dat je op een kruispunt staat en kun je wel iemand gebruiken die je hierin begeleidt? Kom dan nu van je ‘so-called’ couch af en bel (06-15113031) of speed dating red deer ab me gerust! Ik hoor graag waar je staat, waar je tegenaan loopt en of ik je hierin kan helpen. Klik hier als je meer wilt weten over Triffid Coaching.

 

 

 

 

 

Scroll naar top