Piece by peace

piece by peace
DJD-DOEN

“Live your dream” Oh yeah! Je voelt gelijk de energie bij dit soort kreten, maar vaak blijft het bij die kortstondige energie. Want heel leuk hoor dat “leef je droom-gebeuren”, maar HOE DAN?!

Ik zag het ook in alle grootsheid voor me. Mijn eigen bedrijf, die grote wereldreis, ons boerderijtje. Maar tegelijkertijd zag ik de keiharde realiteit: ons huis dat ‘onder water’ stond, de meningen van anderen over het beginnen van een eigen bedrijf, de economische crisis en ja, natuurlijk ook die vervelende leerplicht.

Ik knipte mijn droom in stukjes. Wat moet er allemaal gebeuren om zo’n droom te realiseren? Wie en wat heb ik ervoor nodig? Ik hakte alles in mini brokjes en zette die megalijst in volgorde van prioriteit. Het duizelde me als ik die lijst zag, maar ik begon gewoon maar. Bij stapje 1. En ik gaf mezelf alle tijd. Want ik moest ook kinderen verzorgen, administratie doen, mijn (vrijwilligers)werk and so on…

Dat in stukjes hakken is voor mij nu zo’n automatisme geworden dat ik het soms niet eens meer doorheb. Dan verbaas ik me erover dat ik na een jaar ineens sta waar ik over droomde. Ineens is het ‘grote’ resultaat daar. Heb ik mijn eigen bedrijf, woon ik in die boerderij (soms heeft het even een paar jaar extra nodig, by the way ;-)) en heb ik samen met mijn gezin die grootse wereldreis gemaakt!

Tip:

Als je voor je ziet waar je naar toe wilt of wat je wilt bereiken, maak dan nu eens een ad random lijstje met alle zaken die je daarvoor moet regelen, organiseren, aanschaffen, mensen die je daarbij nodig hebt. Maak het zo klein mogelijk. Zet ze in een logische volgorde. En begin bij punt 1.

Just do it! J.

Triffid icon doe je droom traject

Wil je meer?

Het is zó belangrijk om te blijven dromen! Begin klein en schrijf je vandaag nog in: dan krijg je iedere week een droomstootje in je mailbox!

Scroll naar top