Triffid: What’s in a name..?!

Voor velen is het nog steeds een mysterie... Waarom heet mijn bedrijf in vredesnaam Triffid? Exact 11 jaar geleden kwam deze naam op een wel heel bijzondere manier op mijn pad. De betekenis is verre van snoezig of romantisch, maar dit móest gewoon de naam zijn voor het bedrijf van mijn dromen. Lees meer over de geschiedenis van deze bijzondere naam….

Zuurstof voor de ratrace

Het is 2004. Ik rol als kant-en-klaar-pakketje van de lopende band van de Universiteit in Groningen. Klaargestoomd om als ambitieuze Marketing-chick los te gaan in de wereld van volwassenheid en het serieuze werk. Maar ik had nog 1 grote droom voordat ik me in die ratrace, zoals ik dat in mijn omgeving zag, zou begeven. Ik wilde reizen. De plannen voor een wereldreis met Arnold waren in de ijskast gezet. Hij mocht alvast los gaan in zijn gloednieuwe grote-mensen-baan. Dus ik zocht een nieuw slachtoffer...

New-Zealand here we come!

Mijn lieve zus offerde zich met alle liefde op. ‘Ik ga met jou op reis!’, zei ze. Zo gezegd, zo gedaan. Binnen no-time hadden we een ticket en zaten we samen in het vliegtuig naar Nieuw-Zeeland. Een maand lang zouden we dit land, volledig onvoorbereid, ontdekken. In het pikkedonker kwamen we aan in Auckland. Halfdronken van de jetlag strompelden we naar ons hotelletje. De volgende dag zouden we ons mobiele ‘huisje’ ophalen waar we de komende maand mee op avontuur gingen.

Love at first sight

De volgende ochtend staan we bij onze nieuwe friend-for-a-month. We zijn op slag verliefd. Het is een Toyota campervan volledig gepimpt met graffiti in de meest vrolijke kleuren. Speciaal voor ons uitgezocht. We stappen met een big smile in en ik gooi het gas er op. Binnen luttele minuten schreeuwen we de longen uit ons lijf. We rijden midden op een enorm kruispunt in Auckland (waar ze dus LINKS rijden) en hebben géén idee hoe we links moeten in voegen en of we dit überhaupt nog gaan overleven.

Go with the flow

De 4 weken die volgen staan in het teken van: doen wat goed voelt, ons volledig overgeven aan wat en wie we tegenkomen. We ontdekken de meest indrukwekkende plekjes, komen op afgelegen plaatsjes in de bergen waar geen elektriciteit is (ai...), maar waar de sterren ons oogverblindend in het gezicht schijnen. We laten ons verbazen en verwonderen. We raften gevaarlijk wilde rivieren af, zwemmen met dolfijnen in het 'wild' en doen het meest angstaanjagende uit ons leven: uit een vliegtuig springen.

What's in a name?!

Tijdens deze reis doen we niets anders dan vertrouwen op ons gevoel, onze intuïtie. We ondervinden dat we daardoor een zeer ontspannen reis beleven met zoveel onverwacht mooie en 'ik-pies-in-m'n-broek-van-het-lachen'-momenten. Niets gepland, just go with the flow. Het ging zeker niet van een leien dakje (zo konden we een aantal dagen geen geld pinnen, was de benzine bijna op in de bergen, hadden we geen eten meer, was Hilde haar ticket vergeten, moesten we 300 km terugrijden omdat we alleen op díe ene specifieke plek konden skydiven, greep Hilde naar een mes tijdens het rijden omdat we dachten dat we achtervolgd werden, zijn we weggerend voor een losgeslagen zwervende hippy and so on...), maar het kwam altijd goed. Onze bus werd onze beste vriend. Voelde veilig en geborgen. Zorgde voor lachende, zwaaiende mensen. Voor contact met anderen. Hij haalde het beste in ons naar boven. En hij had een naam: Triffid. ‘Een vleesetende plant’…

.....7 jaar later..... Ik sta tegenover een vriendelijke man achter de balie van de Kamer van Koophandel. Hij vraagt: "Zegt u het maar, mevrouw Runsink. Hoe gaat uw bedrijf heten?" Ik zeg glimlachend: "Triffid. Triffid the dream company".

"Op het moment dat ik mij inschreef als 'Triffid' bij de KvK als ZZP-er Marketing Communicatie Adviseur, kon ik niet vermoeden dat ik 1,5 jaar later mijn eigen kleurrijke bus Triffid zou noemen en hier ook nog mijn 'werk' van ging maken..!"

follow-your-heart-wit

Wil jij ook aan de slag met jouw dromen?

Donderdag 15 november start mijn Doe je Droom-traject. Een traject waarin je jouw dromen (opnieuw) ontdekt, concretiseert en direct aan de slag gaat om het in jouw dagelijkse leven te integreren. Voel je dat het de hoogste tijd is? Geef je dan direct op voor het Doe Je Droom-traject!

Scroll naar top